Dagens planer

Dagens planer:

  • städa huset
  • fixa katterna
  • fixa hästen
  • packa
  • vänta på mammsen
  • åka till ystad
  • handla godsaker
  • fräscha till mig
  • sticka till världens bästa frida.
  • tagga inför kvällen
  • träffa melissa & promenera till frida nr2.
  • käka + taxi
  • FEST
  • HAMNEN
  • HA ETT BRA NYÅR MED UNDERBARA MÄNNISKOR

men nu måste jag springa iväg och fixa, i love it. SNARTSNARTSNART!

jobb.

jobb, jobb och återigen jobb. Så ser stora delar av min vardag ut. Nu ligger jag med pyjamas under det tjocka duntäcket och bara väntar på att somna. Solen var framme dag, och även blå himmel och de vita fluffiga molnen dök upp under eftermiddagen, man blev så chockad. Det var allt längesedan man såg blå himmel och sol. Bara två dagar kvar på jobbet, sen nyår. Jag kan nog inte säga att jag inte längtar direkt. hehe. Ganska skönt att vara ledig, klä upp sig, träffa ystadflickorna och ut och partaja.
Nu sitter flickorna hos en killkompis och dricker öl och tar det lugnt. Snacka om mysigt, men även im jag vill vara där trivs jag ganska bra i sängen också.

men dags att sova. PUSS

smile.

imorgon kommer foto på julklappar medan idag har jag bara njutit av min lediga dag. Fika med Frida blev mycket lyckat och jag ville inte gå hem även fast mamma ringde. Nu är pyjamasen på, sminket avtvättat, nattkrämen på, bodylotion på benen och tänderna borstade. kläderna ligger utspridda över golvet och täcket ligger halvt upprivet efter att jag inte orkat bädda klart. Lite tejp, saxar och pappersbitar ligger också i en röra på golvet efter julklappsinpackningen häromdagen och läxorna ligger i en hög som jag tydligt ser hela tiden fast försöker igorerar och lurar mig med tanken "jag gör det sen" även fast jag vet att den tiden aldrig kommer.
Sådär, livet flyter på, änsålänge lever jag och har tänkt att göra det ett tag till. Jobbet är full fart och nu ska jag även försöka rida om jag hinner. somsagt: livet är bra, bättre än många tror.
Jag borde tvätta men än så länge har jag inte ens rört tvättkorgen mer än lagt ner mer saker, detta är illa. men imorgon lovar jag mig själv att tvätta annars kommer detta sluta ILLA.


jul?

sådär, julafton är förbi och många jobbdagar har försvunnit. SÅ UNDERBART! Nu är det jobb fram till den 4:de och sedan har jag lov en vecka, tacka gud för det.
Julaftonen blev bra, helt okej. Nöjd med mina små klappar och allt är som det ska.
Nu väntar fika på espresso house med min bästa vän och som jag har längtat efter hennes sätt att förgylla mina dagar. En stor fika såhär i juletid är man värd och sedan bär det tillbaka till Bollerup för att jobba igen.
Min mobil har klyddat och jag har faktiskt inte ens orkat sätta på datorn dessa jobb-dagar men jag lovar på bättring.
Nu ska jag iväg. PUSSPUSS

söderåkra flickor.

Har inte hunnit lägga över bilderna från dagen, får ta det imorgon.
Jag är sjukt trött och sitter mest och skrattar år killars fruktansvärt dåliga raggningsrepliker. Visst är vissa riktigt bra och roliga, men vissa är mest skrattretande på ett "inte-så-bra-sätt". Jobba på raggningsreplikerna, de måste verkligen förbättras.
Såg nyss film, har jullov och mitt första jobb-pass idag. intressant.

söderåkra flickor.

kvällen.

kvällen blev konstig, annorlunda. jag ska upp om fyra timmar, klänningen är av, löshåret är av och vakten har inte kommit på oss. KALAS!
folk mår dåligt, jag är smått bitter, men i ren allmänhet har kvällen varit ganska bra och lyckad. bilder och skit kommer imorgon :)

snö.

Gårdagen var lugn. Med hästämnen hela dagen kan jag säga att jag frös en del och att gå med hästar på is som hoppar runder (bl.a. på dina fötter och ben) är inget att rekomendera direkt. Jag överlevde det. Dock har jag fortfarande ett riktigt stort illblått blåmärke sen helgen, där ser man. haha.
Man vaknar upp och det är snö, överallt. Jag har fortfarande inte kommit på om man ska gilla eller ogilla det, jag vet inte än. Allt jag vet är att jag hatar vintern, kallt och blött och äckligt och USCH! På något sätt är det ju mysigt, bättre än regn så det är väl ganska bra ändå tror jag.. Bättre än regn. Dock gillar jag det inte som sommar och sol. HA!
Plogbilen kör utanför och isen ligger på vägen. INTE OKEJ! jag måste gå till skolan, fatta så jobbigt.
Nu kom jag, biffen och snordi på att snön är mysig när man är inne och tittar på den och slipper gå ut i den. Så nu blir det automatiskt ganska omysigt.

Dagen idag: nyduschad, fixar till mig, skolan: svenska, Pof och matte. Hem, fixa i stallet, rida om jag hinner, iväg på mentorsträff (sista för terminen, med pizza och film). Sedan bjuder matsalen på fika, upp till söderåkra och städa lite mer och sen bara mysa sista kvällen med alla flickorna.


sådär kusligt mörkt.

Dessa dagar, exakt dessa dagarna saknar man livet. Efter en kall ridtur i snön vill man komma in till en mamma som nyss lagat varm soppa och sitter och stoppar om en med en stor varm filt och undrar om allt är bra. Dessa nätterna när mörkret täcker husets fönster, när nattlampan i rummet lyser så starkt och man ligger i sängen rund som en boll, både rädd och frusen. När man har pyjamas+mjukisbyxor+tjocktröja+stumpor+duntäcke+filtar, då vill man inte ligga själv. Då saknar man att vara sju år och krypa ner hos pappa när allt blir sådär kusligt mörkt och bara känna att han räddaren mot allt det onda och att hans varma täcke värmer en så skönt. På någotsätt så vill man vara sju igen, sova över hos en kompis stup i kvaren, sova skarfötters, men allt eftersom tiden går och båda blir mer och mer räddar kryper man ihopa och dagen efter vaknar man av solsken i ens bästa kompis armar.
Vissa tider vill man bara ha någon där som viskar att allt är bra innan man somnar och som finns där på morgonen när man vaknar. Som värmer upp det iskalla täcket och bara finns där. Ibland har man inga krav på vem det är, bara någon.

Usch, så serriös jag har blivit, usch och fy.
Sjukt lugn dag i skolan. Ingen ekologi på morgonen, på engelskan var det film och likaså på historian och samhälle. Inte en helt fel dag faktiskt. kärlekkärlekkärlek.

morgonen.

Klockan stod på kvart i sex, jag snozade fram till kvart över. Gick upp, gick till stallet, gick in igen, snozade fram till kvart i sju, gick upp fixade till mig snabbare än blixten, missade frukosten, tog ut hästen och cyklade till skolan i bitande kyla. Väl framme på skolan såg klassen mer eller mindre framemot en sexualkunskapslektion istället för en ekologi, men lärare dök aldrig upp. Så nu sitter jag här och har ungefär två timmars håla kvar. Vad sägs om en film, en mugg te och bara chilla? Måste dock först städa rummet för detta är sjukt som här ser ut, pinsamt fan.
men nej, nu ska jag inte sitta här och lata mig.
Idag är det leggings, tjocka stumper två svarta h&m linnen och en stor stickad tröja som jag fick av pappsi.

PUSS.

musik.. & bättre bilder kommer, så fort jag orkar.

helgen och veckan.

Helgen och veckan.
Fredag: staden, fika med adela, malin och rahim, chillfest.
Lördag: affärer, fixning av håret, träffade kusin, chillkrök med snordi (bilder) och sedan vidare till fest
Söndag: affärer, shopping, bakis-dag, hem, skolan. Värmen har försvunnit i huset.
Måndag: skola, fixat en klänning som kommer på posten i dagarna (tack pappsen), stallet, lucia, jultävling.
Tisdag: skola, stallet, Inlämning i engelska (?)
Onsdag: sista hästdagen inför lovet fyllt med ridning och allt vad som står på schemat, stallet.
Torsdag: chill-dag, mentorsmöte på kvällen med pizza och film, städdag och fika på kvällen för alla.
Fredag: Avslutning, jobb.
Lördag: Jobb
Söndag: Jobb.

Är jag hjärtlös och förfallen? Du får mig att verka båda delarna och om sanningen ska fram vill jag vakren vara det ena eller det andra. Livet bara är så, håll huvudet högt och ta ingen skit. Se det som att det som hänt, det har hänt, om du går och tänker på det kommer det inte ändras. För att du faller en tår kommer inget bli bättre. Det händer för en mening, för en anledning. Ta inte på dig skulden för något, det som hände skulle hända för annars hade det aldrig hänt. Tryck inte ner dig själv, gråt inte för saker som inte är värda att gråta över, ta ingen onödig skit, och se det som att allt bara är en prövning på din styrka.

Bilder från lördag.

före & efter.

Före- och efterbild från helgens fixningar med håret.
Efter bilden är från fest så man ser det inte jättebra, bättre bilder kommer när jag har tid och lust att fota.


ignorera minen.

Jul på söderåkra

Jul på söderåkra! (skolan)



Om livet är bra,

hemma på skolan igen. Trött fast jag sovit massor inatt, men gårdagens natt blev det inte så värst mycket sömn så et tar nog några dagar att fixa, tyvärr.
Håret är fixat, nyårsklänningen är inköpt, några av julklapparna är klara, dunjackan är min osv. En ganska bra helg om jag får säga det själv och en bra vecka inväntas. Plugg och jobb.
Snordi, tack för helgen och satan vad kul VI hade, (skit i dom andra). Men nu ska jag försvinna ut ur mitt varma täcke ut i mitt iskalla rum, OGILLA. Ska packa upp allt skit.

Om livet är bra
- Att livet är bra!      - hahaha.

UPPDATERING!

UPPDATERING!
nu är håret fixat, snacka om att det blev riktigt jävla snyggt. Oemotståndlig blev jag och med lite träning och sunt ätande kommer nyår bli riktigt snyggt ;) hehe.
Blir krök ikväll, håller på att fixa och trixa här nu, men allt löser sig.
HEHE. pusspuss.

plugg.

PLUGGPLUGGPLUGG, håla i två timmar, gav mig en halvtimmes rast och nu är det dags för plugg fram till nästa lektion. Helt sjukt så mycket tid man faktiskt måste lägga ner på skolarbetet för att bara klara av en liten del av det.
Dags för pluggeliplugg. Inte okej.
jag är smått trött, 4 timmars sömn inatt och lika många lär det väl bli inatt. ILLA. menmen.
pusspuss.

dålig uppdatering fortsätter.

Den dåliga uppdateringen fortsätter.
Dagen: upp kvart i sju, ner till skolan vid halv åtta. Jobba fram till halv tio. Idrott från tio till halv tolv. Cykla hem, ta ut hästen, fräscha till mig snabbt som tusan. Ner till skolan vid tolv. Matten började tjugo över tolv, sedan naturkunskap halv två-halv tre. Fika i en halvtimme. Sedan slutade jag eftersom jag sköt fram religionsprovet tills nästa vecka. Hem, städade lite snabbt, ut i stallet, red i en och en hela timme, fixade till i stallet, kom in igen vid halv sju-sju. åt middag (äpple och macka), satte mig direkt och pluggade, och tjugo i ett var jag klar med pluggandet. Nu blir det läsa, sen sova fem ynka timmar, för att upp vid sex imorgon, morgonfodra, skola, hem, och fortsätta plugga. Attans bananer vad livet är fullt med pluggande nuförtiden.
bloggen kommer alltså fortästta med dåligt uppdatering.


jobb.

Sjuk dålig uppdatering jag vet, Men just nu är dagarna fyllda med antingen jobb eller skola, sen det vanliga såsom plugg, ta hand om hästen, fixa i stallet, mer plugg, träna och allt annat som man ska hinna med. Bättre uppdatering kommer snart, jag lovar!

upp och hoppa

Upp och hoppa. Första lektionen är avklarad och nu ska jag skriva ut något arbete som jag ska göra under lovet. Inte kul alls. Annars stannar jag på skolan över helgen, med Elme och ska jobba fredag,lördag,söndag och måndag. Lite pengar lär jag ju tjäna iallafall. Nästa helg blir jag äntligen ledig och jag har planer till tusen som jag måste hinna med. En aning stressande men jävligt roligt också. Åker till malmö för att köpa upp affärerna i hopp om att hitta julklappar och nyårskläder till mig, och en massa annat. Sen blir det äntligen fixa håret och efter det så blir jag även bättre på att lägga upp bilder, för tillfälligt är mitt hår katastrof om något. Inte kul.
Sen blir det jobb nästa hela jullovet, men det klarar vi av. Jajjamensan.

 - snart engelska, jippi.

sommar? - jatack!

morgon&kväll

Morgonen.
jag har nyss sett dagens avsnitt av julkalendern efter att ha gått upp klockan sex, cyklat till skolan, fodrat (gett hästarna mat) och cyklat tillbaka. Ska snart sova en stund, börjar inte fören tio. CHILL.
kvällen igår ägnader jag åt bonde söker fru, fodringar och annat, som tex pof-uppgiften. Budget första året för en bil vilket var ganska kul att se. haha.

_________

Kvällen.
jag har ridit, fixat i  stallet och nu äter jag popcorn och njuter av julstämningen i huset. musiken strömmar ur högtalarna och märkliga disskutioner på msn. Flickorna i huset bakar flitigt i köket men jag känner inte att jag bör vara med med tanke på min trötthet.

~ jag längtar tills jag blir arton. När jag får leva mitt liv precis som jag vill ha det och ingen kan bestämma något över mig än just mig själv. Jag får själv beställa resor, ta ansvar över mitt liv. Jag bara vill ta studenten nu och börja leva livet, göra annat än att fylla årets dagar med skola eller skolarbete. Kunna jobba, plugga vidare, åka utomlands. Bara kunna gör vad tusan jag vill är den största friheten någonsin.
Samtidigt så vill jag fortfarande vara barn och låta min mamma ta hand om alla svåra val och beslut. Slippa tänka så mycket på framtiden och vad som är rätt och fel, utan det sköter mammsi så bra. Jag vill fortsätta gå i skolan och ha tryggheten om att varje dag fylls med vänner, skratt och trams. Jag vill stanna här i den trygga världen samtidigt som jag vill hoppa ut från klippan och se var och hur jag landar. Vuxen blir jag, varken jag vill eller ej. ~

förbjudet

Jag går emot alla regler om julens firande. Det är första advent, det är kallt ute och himmlen är stjärnklar. Rummet är halvpyntat, likaså huset och första luckan i julkandern är öppnad. Ändå längtar jag till sommaren. Det borde vara förbjudet när allt glitter glittrar så fint, när alla prydnader står så fint uppradade och när hela huset luktar pepparkakor och glögg. Då ska man bara njuta, men istället sitter jag här och funderar på hur sommaren ska bli. Hur skönt det ska bli att gå i bikini, short och linne med brun mage, bruna ben och solblekt hår. Jag kan inte hjälpa mig att sakna solens varma strålar eller alla stranddagar med kompisarna. Festival efter festival skriver jag in i kalendern om hopp att jag ska dit och utlandet sitter jag redan och tittar intresserat på. Det borde vara förbjudet att tänka och längta som jag gör, man borde ta vara på tiden, riktigt ordentligt.



öppna första luckan.

Nu har jag nyss haft Ekologi, det var ett helvete och nu väntar en och en halv timmes håltimme. Ska man läsa bakom stända dörrar eller ska man sitta kvar här och göra absolut ingenting. Jag tror jag springer och läser en stund.
Jag såg julkalendern imorse, fett mysig var den och när jag kommer hem så väntas det att öppna första luckan i godiskalendern. Det gillar vi.
Nej, nu ska jag springa iväg. PUSS

RSS 2.0